A decision support framework considering sustainability for the selection of thermal food processes

Journal: Journal of Cleaner Production

Authors: Thi-Thu-Huyen Do, Hans Schnitzer, Thanh-Hai Le

IF: 5.715

Abstract: A specific combination of rule-based technique and fuzzy analytic hierarchy process was examined for the development of a decision support framework for selecting thermal process technologies in the food industry considering sustainability. Demonstrating the process sustainability, energy indicators are especially focused and cover four aspects of energy use in the process, including energy consumption, energy efficiency, energy savings and renewable energy use. The selection comprises two steps and results in the ranking of potential technologies for a particular product. The goal is to provide decision support at an early stage of selecting thermal process technologies for the food industry.

Bài viết liên quan

Các công bố quốc tế của Trưởng nhóm nghiên cứu cho đến hiện tại

Các công bố quốc tế của Trưởng nhóm nghiên cứu STTTên bài báoSố tác giảTên tạp chí, IFNăm1Innovating Pig Waste Treatment for Circular Economy: Towards...

Các công bố trong nước của nhóm từ năm 2014 đến nay

Các công bố đăng trên Tạp chí trong nước của nhóm từ năm 2014 đến nay Số thứ tựTên bài nghiên cứuSố tác giảTạp chíSố...

Đề xuất mô hình sản xuất tuần hoàn áp dụng các giải pháp ngăn ngừa, giảm thiểu, tái sử dụng và tái chế chất...

Tạp chí: Tạp chí Môi trường Các tác giả: Võ Văn Giàu, Lê Thanh Hải Tóm tắt: Ngành sản xuất tinh bột khoai mì là ngành...

ĐÁNH GIÁ KHẢ NĂNG TIẾT KIỆM NĂNG LƯỢNG VÀ GIẢM THIỂU PHÁT THẢI CỦA HỆ THỐNG CHẾ BIẾN BỘT CÁ TỪ PHỤ PHẨM BẰNG...

Tạp chí: Tạp chí Môi trường Các tác giả: Trần Trung Kiên, Trà Văn Tung, Nguyễn Thị Phương Thảo, Lê Quốc Vĩ, Trần Thị Hiệu,...